Predstavljen izveštaj o društvenoj odgovornosti Delta Holdinga

KONTAKT
  • Mina TadićSektor za korporativne komunikacije Direktor komunikacija
    Detalji
    Tel: + 381 (0)11 201 11 61Pošaljite e-mail
Predstavljen izveštaj o društvenoj odgovornosti Delta Holdinga

30. avgust 2016.

Za razvoj zajednice i društveno odgovorna sponzorstva Delta Holding je u 2015. godini uložio 1,15 miliona evra. Na taj način kompanija je pomogla 45.200 građana.

Izveštaj o održivom razvoju Delta Holdinga za 2015. godinu danas je predstavljen javnosti u prostorijama kompanije.

Najveći projekat realizovan u prošloj godini je druga zadužbina Delta Holdinga – Centar za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom “Iskra”, koji je izgrađen i poklonjen gradu Kragujevcu.

Po značaju se ističe i projekat “Zasad za budućnost”, koji direktno pomaže 1.617 korisnika, kroz jačanje poljoprivredne proizvodnje u socijalno ugroženim sredinama.

„U ovoj godini Delta je proslavila svoj 25. rođendan. U godini jubileja želeli smo da pokažemo da je Delta ne samo poslovni lider ovog regiona, već i kompanija-primer po svom društveno odgovornom poslovanju. Ne samo u nacionalim okvirima, već i po svim međunarodnim parametrima, kao što je i GRI metodologija, po kojoj je izrađen naš CSR izveštaj“, rekla je na predstavljanju Marija Desivojević Cvetković, potpredsednik za strategiju i razvoj Delta Holdinga.

Nakon prezentacije održan je panel o doprinosu transparentnosti održivom razvoju. Na panelu su učestvovali menadžer tima za socijalnu inkluziju i siromaštvo Ivan Sekulović, prodekan za saradnju sa privredom Univerziteta u Beogradu Dragan Lončar, UNIDO ekspert za energetsku efikasnost Dragomir Vasić i ekspert za bezbednost i zaštitu na radu Milutin Jelić. Zaključak diskusije je da partnerstvo vladinog, nevladinog i privrednog sektora u velikoj meri može doprineti ostvarenju ciljeva iz Agende 2030 i održivom razvoju zajednice.