Počinju promocije knjige i filma o slabovidom atletičaru Goranu Nikoliću

KONTAKT
  • Ana BrzakovićSektor za korporativne komunikacije Direktor, komunikacije
    Detalji
    Tel: + 381 (0)11 201 11 64 Fax: + 381 (0)11 201 11 46Pošaljite e-mail
Počinju promocije knjige i filma o slabovidom atletičaru Goranu Nikoliću

02. septembar 2018.

 U ponedeljak, 3. septembra, počinje promotivni karavan kroz 30 gradova Srbije, Republike Srpske i Crne Gore u kojima će biti predstavljeni knjiga i dokumentarni film o Goranu Nikoliću, slabovidom atletičaru i sportskom radniku. Prvo predstavljanje biće organizovano u sali Kamernog pozorišta u Senti.

Goran je tačno na ovaj dan pre dve godine započeo svoj poduhvat – 55 maratonskih trka za 55 dana, čime je nadmašio najbolji rezultat do danas zabeležen u Ginisovoj knjizi rekorda.

Iza organizacije ovog nesvakidašnjeg karavana stoje Delta Fondacija i Rotari distrikt 2483 za Srbiju i Crnu Goru. Delta Fondacija je izdavač knjige „Maratonac“, koju je priredio Aleksandar Bojić, a takođe stoji iza produkcije dokumentarnog flma „Otvorenih očiju“, koji je režirao Marko Novaković. Rotari distrikt 2483 pružio je tehničku i organizacionu podršku tokom Goranovih trka, a takođe je skupljao i humanitarnu pomoć.

I ovoga puta Delta Fondacija i Rotari pokret imaju humani motiv. Na promocijama knjige i filma, u 30 od 50 gradova kroz koje je Goran Nikolić trčao,biće prikupljana sredstva za pripreme mladih sportista sa invaliditetom, u Centru „Iskra“ u Kragujevcu, koji je zadužbina Delta Fondacije, a u kojem je upravnik upravo Goran Nikolić.

Najavu budućih promocija i izveštaje sa onih koje su već održane možete pratiti na sajtovima: www.gorannikolic.net i www.deltafondacija.rs.