Obuka o modernom voćarstvu i zaštiti bilja

KONTAKT
  • Ana BrzakovićSektor za korporativne komunikacije Direktor, komunikacije
    Detalji
    Tel: + 381 (0)11 201 11 64 Fax: + 381 (0)11 201 11 46Pošaljite e-mail

15. januar 2019.

Stručnjaci Delta Agrara danas su meštanima sela Dubočane i Mala Jasikova održali predavanje o tome kako se organizuje moderan uzgoj jagoda i kako se zasadi dunje štite od bolesti.
Tokom prepodneva imali su i pokaznu vežbu rezidbe.
Ove edukacije su deo projekta „Naše selo“ koju je pokrenuo Delta Holding, za modernizaciju proizvodnje i podizanje kvaliteta života u dva sela u okolini Zaječara.

Predavanje je održano u sali mesne zajednica Mala Jasikova, koja je upravo obnovljena akcijom Delta Fondacije i u saradnji sa brendom Square Affair Keramika Kanjiža, koji je donirao keramičke pločice. Cilj renoviranja je da se u odgovarajućim uslovima, u čistim i zagrejanim prostorijama i uz mogućnost organizovanja projekcija, meštanima organizuje obuka iz savremene poljoprivredne proizvodnje.
Cilj projekta „Naše selo“ je da modernizuje poljoprivrednu proizvodnju u Dubočanima i Maloj Jasikovi i da u njima unapredi društveni i kulturni život. Time će se pokazati da se život u srpskim selima može dovesti na nivo kakav imaju sela u razvijenim zemljama Evrope.

Poljoprivredni proizvođači iz ova dva sela, njih pedeset koji su se prijavili za učešće u programu, prethodno su u decembru posetili imanja Delta Agrara u Čelarevu i Staroj Pazovi, kako bi se upoznali sa naprednom voćarskom proizvodnjom i uzgojem muznih krava.

Krajem decembra Zadružni savez održao je predavanje o načinu udruživanja poljoprivrednih proizvođača.
Pred Novu godinu, u organizaciji Delta Fondacije, prvi put je u ovim selima odigrana pozorišna predstava za decu, a mališanima su podeljeni novogodišnji paketići koje su prikupili zaposleni u kompanijama iz sastava Delta Holdinga.

Projekat se nastavlja izradom pojedinačnih biznis planova za svako domaćinstvo uključeno u "Naše selo", što je uslov za buduće promene u načinu rada i poljoprivrednoj proizvodnji u ovom delu Srbije. U ovom projektu učestvuje i Erste banka, a punu podršku pruža lokalna samouprava grada Zaječara.