"Ja, tajkun": Udžbenik ekonomije i hronika Srbije na razmeđu dva milenijuma

KONTAKT
 • Ana BrzakovićSektor za korporativne komunikacije
  Menadžer za eksterne komunikacije
  Detalji
  Tel: + 381 (0)11 201 11 64
  Fax: + 381 (0)11 201 11 46
  Pošaljite e-mail
"Ja, tajkun": Udžbenik ekonomije i hronika Srbije na razmeđu dva milenijuma

09. maj 2018.

U prepunoj sali Pacifik hotela Kraun Plaza u Beogradu predstavljana je knjiga Miroslava Miškovića „Ja, tajkun“ u izdanju Lagune. Na događaju koji je okupio neobično šarolik krug gostiju, iz redova Miškovićevih kolega – privrednika, Laguninih pisaca, novinara i drugih javnih ličnosti, o knjizi su govorili direktor izdavačke kuće Laguna Dejan Papić, novinar i predavač na Fakultetu za medije Voja Žanetić, ekonomski novinar Miša Brkić i autor knjige Miroslav Mišković. Izvode iz knjige čitao je glumac Tihomir Tika Stanić.

„Knjiga Ja, tajkun istovremeno je biblija biznisa, udžbenik operativne ekonomije i svojevrsne hronika Srbije na razmeđi milenujuma. Od pada Berlinskog zida i početka devedesetih, Mišković ide u privatni biznis, a Srbije u očivanju državne svojine, Mišković ide u svet, a Srbija se zatvara od sveta, on zna šta hoće i ima viziju, a Srbija ne zna šta hoće i ne vidi budućnost. To je vododelnica civilizacije koja se dogodila kod nas“, rekao je Miša Brkić uz opasku da se vidi gde je danas stigla Delta, a gde Srbija.

„Ova situacija je apsurdna, mi smo na promociji knjige najbogatijeg Srbina, koju je objavio jer su mu uzeli pasoš i ne daju mu ga već pet godina. Ova knjiga je dakle rezultat viška slobodnog vremena najsposobnijeg privrednika u zemlji, koja je u privrednoj krizi. Umesto da mu daju pet pasoša i da mu ne daju da se vrati u zemlji dok ne donese još poslova, poreza i doprinosa“, rekao je Voja Žanetić.

Knjiga „Ja, tajkun“ već u drugoj nedelji izbila je na prvo mesto Lagunine Top liste kao najprodavanija knjiga. Interesovanje za knjigu potvrđeno je i na njenoj promociji, gde je autor duže od sat vremena potpisivao primerke svoje knjige. Tiraž prvog izdanja Tajkuna je 12.000 primeraka, može se kupiti u objektima Lagune, knjižare Delfi, preko sajta Lagune (www.laguna.rs) , kao i drugim bolje snabdevenim knjižarama.