Delta iduće godine gradi šoping-mol u Banjaluci

KONTAKT
  • Tanja VasojevićSektor za korporativne komunikacije Direktor komunikacija
    Detalji
    Tel: + 381 (0)11 201 11 61Pošaljite e-mail

14. jul 2016.

Delta Holding je na polugodišnjem kolegijumu najavio nove velike investicije u regionu. Osim izgradnje hotela InterContinental u Ljubljani, koja uveliko traje, Delta će početkom sledeće godine početi i izgradnju šoping-mola u Banjaluci i to će biti najveća investicija u Republici Srpskoj.

Banjaluka će dobiti moderan objekat koji će na bruto površini od 60.000m2 ponuditi posetiocima najpoznatije svetske brendove, zabavne sadržaje za celu porodicu, restorane, kafiće... Investicija od 60 miliona EUR omogućiće otvaranje više od 2.500 novih radnih mesta i uposliće građevinsku industriju Republike Srpske.

Investicije u Sloveniji: Izgradnja hotela InterContinental u Ljubljani odvija se po planu. Tokom prvih 6 meseci 2016. izgrađeno je 45% konstrukcije, a zgrada je izrasla do 4. sprata. Ukupna investicija u ovaj hotel sa 5 zvezdica iznosi 40 miliona EUR, a InterContinental Ljubljana, na 25 nivoa, biće i najviša zgrada u Ljubljani. Otvaranje je planirano u prvoj polovini 2017. godine.

Investicije u Srbiji: Delta ima velike planove i za izgradnju nekretnina u Srbiji. Pripremljeni su projekti i obezbeđeno finansiranje za 4 velike investicije: novu poslovnu zgradu Delta Holdinga, regionalni šoping mol Delta Planet na Autokomandi, Hotel InterContinental i poslovnu zgradu na Novom Beogradu. Nažalost, ni posle dve i po godine razgovora sa gradskim vlastima i obećanja da će svi uslovi biti obezbeđeni, ni za jednu od ovih lokacija dozvolu za gradnju nismo dobili.

S obzirom na to da priprema ovakvih lokacija angažuje izuzetno velika sredstva, ne postoji mogućnost, a ni volja da se unedogled čekaju potrebne dozvole. Ukoliko u najkraće vreme ne bude moguća realizacija ovih projekata, Delta će biti prinuđena da menja postojeće planove odnosno da svoje investicije usmeri van Srbije.