Delta gradi još jedan hotel u Ljubljani

KONTAKT
  • Ana BrzakovićSektor za korporativne komunikacije Direktor, komunikacije
    Detalji
    Tel: + 381 (0)11 201 11 64 Fax: + 381 (0)11 201 11 46Pošaljite e-mail
Delta gradi još jedan hotel u Ljubljani

22. januar 2019.

Delta Holding najavio je kupovinu lokacije za izgradnju hotela Holiday Inn u Ljubljani. Ovaj hotel brend je IHG grupe sa kojom kompanija ima odličnu dugogodišnju saradnju i koja kao naš partner daje saglasnost na sve naše lokacije. Početak izgradnje planiran je nakon završetka pravno administrativnih procedura koje su u procesu.

„Nakon odlične saradnje sa nadležnim institucijama u Ljubljani prilikom izgradnje hotela InterContinental, odlučili smo da nastavimo naše poslovanje u Sloveniji. Smatramo da u Ljubljani postoji potreba za još jednim jakim hotelskim brendom, koji će biti nešto manje luksuzan od InterContinentala ali će imati visoke standarde usluge i kvaliteta.
Završavamo tri velika projekta, otvaramo Delta Planet u Banjaluci 21. marta, Delta Planet u Varni 28. marta i hotel Indigo u Beogradu krajem godine. Time oslobađamo resurse za dalji razvoj našeg real estate porftolija u Srbiji i regionu. Spremni smo da počnemo izgradnju tri značajna projekta u Srbiji čim se za to stvore uslovi. Ti projekti su Delta Planet Autokomanda, nova poslovna zgrada Delta Holdinga i Delta centar u okviru kojeg će se nalaziti InterContinental Beograd“ izjavila je Zorana Ždrale Burlić, generalni direktor Delta Real Estate-a.

U 2018. godini Delta Holding ostvario je ukupni prihod od 58,27 milijardi dinara, a ostvareni EBITDA je 4,8 milijardi dinara. U budžet Republike Srbije uplaćeno 10,2 milijardi dinara. Najveći udeo u prihodu Delta Holdinga ostvario je Delta Agrar sa 44%, a zatim Delta Distribucija sa 34%.

Delta Agrar beleži rekordne prinose ratarskih kultura i to 7.3 t/ha pšenice, 12.4 t/ha kukuruza i 4.4 t/ha soje. Rezultati u stočarstvu, 18,2 živorođena praseta po leglu bolji su od najboljih farmi u Danskoj.

Delta DMD potpisao je ugovore sa kompanijama Diageo, Ferrero, SC Johnson, Glaxo Smith Kline što je rezultiralo rastom EBITDA od 139%. Delta Auto Grupa beleži rast prodaje BMW vozila za 8%, Honda za 9%, polovnih vozila za 15% i motocikala za 29%. Prošle godine, Delta Motors uveo je mogućnost biranja i personalizacije BMW vozila uz pomoć virtuelne realnosti.

U novembru prošle godine, Delta je započela najveći i najznačajniji društveno odgovorni projekat, Naše selo. Cilj projekta je da se na primeru dva sela u okolini Zaječara, Dubočane i Mala Jasikova, pokaže da je moguće srpsko selo dovesti do nivoa savremenog evropskog sela uz ekonomska osnaživanje stanovnika i unapređenje društvenog i kulturnog života.

Delta Fondacija je tokom prošle godine kroz 226 humanitarnih akcija i projekata uložila 710.544 evra, a pomoć je dobilo skoro 50.000 ljudi.