„Maratonac“ – izdavački prvenac Delta Fondacije

KONTAKT
  • Ana BrzakovićSektor za korporativne komunikacije Direktor, komunikacije
    Detalji
    Tel: + 381 (0)11 201 11 64 Fax: + 381 (0)11 201 11 46Pošaljite e-mail
„Maratonac“ – izdavački prvenac Delta Fondacije

06. novembar 2018.

Delta Fondacija obeležila 11 godina rada promocijom svog izdavačkog prvenca: autobiografije slabovidog atletičara Gorana Nikolića pod imenom „Maratonac“.

Goran Nikolić je, sa samo 5% očuvanog vida, uspeo da za 55 uzastopnih dana istrči 55 maratona, širom Srbije, BiH i Crne Gore. Učinio je to, po sopstvenim rečima, da bi pokazao mogućnosti osoba sa invaliditetom i da bi u javnosti proširio informaciju o sportskom centru „Iskra“ u Kragujevcu, a koji je na njegovu inicijativu sagradila i poklonila Kragujevcu Delta Fondacija.
U iskrenoj i potresnoj ispovesti, Goran priča o detinjstvu i odrastanju slabovidog dečaka, o zabranjenoj ljubavi, o ljudskoj dobroti, ali i o sujeti, o tome kako je u trčanju uzastopnih maratona postigao rezultat koji je bolji od Ginisovog rekorda.
Izdavanjem Goranove knjige Delta Fondacija je nastavila svoju temeljnu misiju, da pomaže osobe sa invaliditetom. Kruna te pomoći su dve zadužbine namenjene boravku osoba sa invaliditetom: „Sunce“, na Bežanijskoj kosi u Beogradu, i „Iskra“, u Kragujevcu.

Za 11 godina, koliko postoji, Delta Fondacija je organizovala više od 3.700 humanitarnih akcija, u razvoj društva uložila je 37,8 miliona evra, a pomoć je stigla do 738 hiljada naših sugrađana.
Kroz projekat Fond za budućnost Fondacija je stipendirala 309 đaka slabijeg materijalnog stanja.
U projektu Zasad za budućnost finansijsku i stručnu pomoć dobilo je 14 organizacija koje se bave socijalnim preduzetništvom u oblasti poljoprivrede.
U akciji Treći roditelji više od 200 zaposlenih u Delta Holdingu ličnim donacijama i prijateljskom podrškom pružaju podršku porodicama koje su u riziku od izmeštanja dece iz bioloških porodica i smeštanja u ustanove socijalne zaštite.
Prikupljeni dobrovoljni prilozi tokom promocije knjige “Maratonac” biće usmereni na finansiranje priprema sportista sa invaliditetom u Sportskom centru „Iskra” u Kragujevcu.