Presuda potvrdila poznato: Miroslav Mišković je radio po zakonu

KONTAKT
  • Mina TadićSektor za korporativne komunikacije Direktor komunikacija
    Detalji
    Tel: + 381 (0)11 201 11 61Pošaljite e-mail

24. februar 2022.

 

Pravosnažnom oslobađajućom presudom Apelacionog suda u Beogradu potvrđeno je ono što smo znali i što smo tvrdili u proteklih skoro 10 godina: da je poslovanje osnivača Delta Holdinga, Miroslava Miškovića, u potpunosti zakonito i prema važećim propisima.

Ovakva presuda predstavlja nesumnjivu satisfakciju za prvog čoveka Delte, kao vodećeg poslovnog čoveka u regionu, ali i za sve zaposlene u kompaniji. Njome je jednom za svagda stavljena tačka na pokušaje da se  ospori velika poslovna karijera duga gotovo pola veka, da se ugrozi čitava porodica Mišković i poslovanje kompanije koja zapošljava više od 4.000 ljudi.

Presudom se naravno ne mogu ukloniti ni gorak ukus, ni objektivne posledice bezmalo decenijske kampanje kojoj je bio izložen vodeći domaći preduzetnik i Delta Holding kao jedna od najvećih i najuspešnijih kompanija u regionu.

Bez tereta nepravedne medijske kampanje i optužnice za teška krivična dela, Miroslav Mišković se u potpunosti posvećuje strateškom vođenju Delta Holdinga sa pozicije predsednika Upravnog odbora.

Miroslav Mišković, porodica Mišković i Delta Holding ovom izjavom stavljaju tačku na sudski progon koji je trajao od decembra 2012. do danas. Molimo medije i najširu javnost da razumeju da daljih izjava na ovu temu neće biti.