Presuda bez dokaza - odbrana Miškovića ulaže žalbu

KONTAKT
  • Ana BrzakovićSektor za korporativne komunikacije Direktor, komunikacije
    Detalji
    Tel: + 381 (0)11 201 11 64 Fax: + 381 (0)11 201 11 46Pošaljite e-mail

20. jun 2016.

Bez ijednog dokaza danas je doneta osuđujuća prvostepena presuda Miroslavu Miškovicu za pomaganje sinu Marku u utaji poreza. Odbrana će na ovu presudu uložiti žalbu nadležnom višem sudu.

Posebno veće Višeg suda odbilo je da sasluša sve svedoke i da izvede dokaze koje je predložila odbrana. Nijedan dokaz i nijedan svedok tuzilastva nisu potvrdili navode optužbe. Osuđeni Miroslav Mišković nije bio na funkciji koja je odgovorna za zakonitost poslovanja. Bez obzira na sve pomenute činjenice, presuda je donesena, ali pravda nije dostignuta.

Miroslav Mišković, braniće svoja prava, zagarantovana Ustavom Republike Srbije, pred nadležnim institucijama uz puno poštovanje pravosudnog sistema države Srbije kao i do sad. To podrazumeva: vraćanje putne isprave i omogućavanje poslovanja u inostranstvu; oslobađanje zamrznute imovine vredne više od 40 miliona evra; vraćanje položenog jemstva od 12 miliona evra; i najzad, donošenje drugostepene i pravosnažne odluke koja će potvrditi neistinitost prvostepenih optužbi.

Procesom i medijskom kampanjom, Miroslavu Miškoviću, njegovoj porodici i kompaniji Delta Holding načinjena je neprocenjiva šteta, narušeno zdravlje i ugled, naneti veliki materijalni gubici i izgubljena značajna dobit.

Uprkos nastavku procesa i negativnog uticaja koji proces ima na njegov život privatno i poslovno, Miroslav Mišković će se u narednom periodu potpuno posvetiti realizaciji poslovnih planova Delta Holdinga, pre svega investicijama od državnog značaja u oblasti nekretnina, od kojih se očekuje pokretanje građevinske industrije Srbije i zapošljavanje 8 do 10 hiljada ljudi.

Sektor za korporativne komunikacije Delta Holdinga