Postavljen kamen temeljac za Delta Planet Niš

Detalji
    Tel: + 381 (0)11 201 11 64 Fax: + 381 (0)11 201 11 46Pošaljite e-mail

19. februar 2020.

Postavljanjem kamena temeljca danas je svečano počela izgradnja šoping mola Delta Planet u Nišu. Kamen temeljac za Delta Planet simbolično su postavili Mladi lideri Delta Holdinga.

Na lokaciji između Bulevara Nemanjića i Ulice Blagoja Parovića biće izgrađen objekat na dve etaže, sa parkingom za 850 vozila. Budući šoping mol posetiocima će ponuditi nove internacionalne i domaće brendove, ali i mnogo sadržaja posvećenih zabavi: od prvog 4DX bioskopa u Nišu, do restorana i atraktivnih kafića.

“Delta nastavlja svoj veliki investicioni ciklus, koji je započeo gradnjom hotela InterContinental u Ljubljani, nastavljen Delta Planetom u Banjaluci, a zatim i Delta Planetom u Varni. U ovom trenutku gradimo i Indigo hotel u Beogradu, poslovnu zgradu Delta House takođe u Beogradu i počinjemo gradnju šoping mola Delta Planet u Nišu. To našu kompaniju bez sumnje čini najvećim regionalnim investitorom u oblasti nekretnina”, kaže Zorana Burlić, generalni direktor Delta Real Estate Grupe, najavljujući plan kompanije da u narednim godinama investira oko 400 miliona evra, što će doneti izgradnju 370.000 kvadrata poslovnog prostora.

Delta Planet Niš imaće ukupnu površinu od 40 hiljada kvadrata, a ukupna vrednost investicije iznosi 70 miliona evra.

Inovativnost Delta Planeta ogledaće se u jedinstvenoj i atraktivnoj arhitekturi, specifičnim konstruktivnim rešenjima, energetskoj efikasnosti, koja uključuje punjače za električna vozila i solarne klupe. U skladu sa zahtevima mlađe publike ceo šoping mol će biti prilagođen korisnicima društvenih mreža i njihovoj potrebi da beleže trenutke provoda i zabave.

Na izgradnji ovog objekta angažovano je više domaćih kompanija: generalni izvođač radova je “Tehnogradnja”, stručni nadzor obavlja “Projektinženjering” iz Niša, odgovorni projektant je “Dizajn arhitektura”, a autor projekta je Ivana Letić iz kompanije Delta Real Estate.

Svečano otvaranje Delta Planeta u Nišu planirano je za proleće iduće godine.

Kontakt: Sektor za korporativne komunikacije Delta Holdinga
Tanja Vasojević, Tel: 064/8820171; E-mail: tanja.vasojevic@deltaholding.rs