Inovacije, investicije i rast prihoda u prvoj polovini godine

KONTAKT
  • Ana BrzakovićSektor za korporativne komunikacije Direktor, komunikacije
    Detalji
    Tel: + 381 (0)11 201 11 64 Fax: + 381 (0)11 201 11 46Pošaljite e-mail

16. jul 2018.

Prihod Delta Holdinga u prvih šest meseci ove godine iznosi 30,1 milijardu dinara, a EBITDA 2,6 milijardi dinara. Najveći udeo ostvario je Delta Agrar (47%), a zatim Delta Distribucija (32%). U budžet Republike Srbije uplaćeno je 5,4 milijarde dinara.

Delta Agrar postigao je rekordne rezultate u ratarstvu: prinos uljane repice od 4,5t/ha i merkantilne pšenice od 8t/ha. U toku su realizacije investicija od ukupno 17,8 miliona evra u govedarstvo, ovčarstvo, rekonstrukciju i osavremenjavanje farmi, u proširenje voćnjaka u Zaječaru i novu mehanizaciju. Vrednost izvoza u prva dva kvartala iznosi 28 miliona evra.

Fabrika Danubius obeležila je 100 godina poslovanja uz investicije od 2,1 miliona evra u modernizaciju proizvodnje i proširenje portfolija.

Delta Real Estate aktivno radi na projektima u regionu. Otvaranje šoping-mola Delta Planet u Varni planirano je za četvrti kvartal ove godine, a otvaranje Delta Planeta u Banjaluci za prvi kvartal naredne godine. U planu su početak izgradnje nove poslovne zgrade Delta Holdinga, šoping-mola Delta Planet na Autokomandi i Delta Centra u bloku 19.

Hotel Crowne Plaza sa više od 50.000 noćenja u prvih šest meseci ove godine beleži prosečno zauzeće od 71,5%. Nalazi se na prvom mestu po zadovoljstvu zaposlenih od svih IHG hotela u Evropi i trećem mestu po zadovoljstvu gostiju. Prosečno zauzeće u hotelu Holiday Inn Beograd u prvih šest meseci ove godine u poređenju sa prošlom poraslo je sa 65% na 75%. Prihod hotela InterContinental Ljubljana za prvih šest meseci je 4 miliona evra, a prosečno zauzeće 61%.

Prodaja vozila u Delta Motorsu povećana je za 5,4% i motocikala za 27%. BMW salon je renoviran i, između ostalog, omogućava klijentima virtuelnu prezentaciju automobila. Delta Auto beleži rast prodaje vozila za 17%.

Prvi kvartal 2018. godine u Delta DMD-u obeležilo je organizaciono restruktuiranje koje je rezultiralo rastom EBITDA od 93%. Obnovljeni su ugovori sa Diageom i Ferrerom i potpisan je ugovor sa GSK. Delta Transportni sistem beleži rast prihoda od 17%.

U Delta Biznis Inkubator primljeno je sedam timova koji će tokom naredna tri meseca uz Deltinu pomoć i resurse razvijati svoj startap.

U društveno odgovorne projekte i donacije u prvih šest meseci ove godine Delta Fondacija uložila je 50 miliona dinara.