Delta Holding predstavio deveti izveštaj o održivom i odgovornom poslovanju

KONTAKT
  • Ana BrzakovićSektor za korporativne komunikacije Direktor, komunikacije
    Detalji
    Tel: + 381 (0)11 201 11 64 Fax: + 381 (0)11 201 11 46Pošaljite e-mail

06. jul 2018.

Delta Holding objavio je i predstavio 9. Izveštaj o održivom i odgovornom poslovanju za 2017. godinu. Tačnost podataka sadržanih u Izveštaju, na zahtev Kompanije, proverila je revizorska kuća KPMG.
Za ostvarene rezultate u oblasti održivosti i društvene odgovornosti u 2017. godini, Delta Holding osvojio je pet značajnih nagrada. Među njima je Glavna Virtus nagrada za doprinos razvoju filantropije na nacionalnom nivou, kao i dve nagrade Srpske Asocijacije Menadžera, za Društveno odgovornu kompaniju godine i Najbolji program za razvoj talenata.
„Svakodnevno promovišemo važnost kontinuiranog učenja i prenošenja znanja onima kojima su potrebna za razvoj karijere ili započinjanje sopstvenog biznisa. U toku 2017. godine imali smo 40.500 sati obuke, a zaposlili smo i 58 mladih u okviru projekta Mladi lideri kojima smo dali šansu da uče i rade u svojoj zemlji,“ rekla je Marija Desivojević Cvetković, viši potpredsednik za strategiju i razvoj Delta Holdinga.
Kroz brojne aktivnosti na polju energetske efikasnosti, u pojedinim delovima sistema smanjena je potrošnja energije za 30 do 40% na mesečnom nivou u poređenju sa prethodnom godinom. Reciklažom papira i kartona sačuvano je više od 20.600 stabala. U kompaniji se od osnivanja rodna ravnopravnost ne dovodi u pitanje, a kao dodatna podrška materinstvu uvedeno je klizno radno vreme za majke dece predškolskog uzrasta.
Delta Fondacija obeležila je 10 godina postojanja i tim povodom poklonila Gradu Beogradu skulpturu “Odande – Dovde” poznatih vajara Ričarda Dikona i Mrđana Bajića. Tokom deset godina, Delta Fondacija organizovala je 3.485 humanitarnih akcija i pomogla skoro 700.000 stanovnika Srbije. U društvenu zajednicu ukupno je uložila 37 miliona evra.
Nakon predstavljanja informacija iz CSR Izveštaja za 2017. godinu usledio je panel na temu “Inovacije u funkciji održivog poslovanja” koji je vodila Radojka Nikolić, urednica Magazina Biznis i Ekonometar. Učesnici panela Zoran Uzelac, direktor stočarstva Delta Agrara, Zoran Đogić, menadžer voćarstva Delta Agrara, Milan Puzović, menadžer za energetsku efikasnost Delta Holdinga, Žužana Šandor, direktor Delta Paka i Aleksandar Plemić, Mladi lider, govorili su o važnosti primene inovacija koje dovode do uštede resursa, energije i zaštite životne sredine, kao i o značaju uvažavanja i prihvatanja ideja mladih kadrova.