Zainteresovani za Sava Centar - ne pod ovim uslovima

Detalji
    Tel: + 381 (0)11 201 11 61Pošaljite e-mail

25. septembar 2020.

(Beograd, 25. septembar): Delta Holding nije učestvovao na ponovljenom tenderu za kupovinu Sava Centra, koji je istekao danas. Ponuđena cena od 21,9 miliona evra i ulaganje od 60 miliona evra, koje naši konsultanti smatraju neophodnim, čine ovu investiciju neisplativom u razumnom roku.

Delta Holding je ranije već saopštio da je zainteresovan za ulaganje u Sava Centar, ali pod uslovima koji omogućavaju da investicija bude održiva, prihvatljiva za banke koje ovakve investicije prate, za naše zaposlene i za društvenu zajednicu.

Delta je i dalje spremna da svojom investicijom Sava Centar učini modernim i funkcionalnim kongresnim centrom, koji će Beogradu doneti velike poslovne skupove i kulturne događaje, sa više od 5.000 posetilaca. Takvo poslovanje Sava Centra donelo bi korist brojnim preduzećima i pružaocima usluga u Beogradu, a gradu i državi povećane uplate u budžet kroz rast prihoda od PDV-a.