Delta Fondacija, društvena odgovornost

Grupe:
KONTAKT
VIDEO
Majske poplave, Deltina priča
Delta Fondacija, društvena odgovornost

Delta Holding je od svog osnivanja pokrenuo i realizovao brojne donatorske i humanitarne akcije sa željom da pomogne i pruži podršku razvoju društvene zajednice u kojoj posluje. Realizovane su brojne aktivnosti iz oblasti kulture, obrazovanja, zdravstva, socijalne zaštite i zaštite životne sredine.

U cilju integrisanja navedenih aktivnosti Delta Holding formirao je Delta Fondaciju i jasno sistematizovao program i metodologiju rada u ovoj oblasti.
 


Istorijat Delta Fondacije


U sastavu kompanije Delta Holding 5. novembra 2007. godine, počeo je sa radom Delta Humanitarni Fond, nastao sa ciljem da sjedini potrebe Kompanije sa potrebama društva i da u okviru svojih snaga što efikasnije i temeljnije doprinese razvoju i unapređenju društva u celini.

Decembra 2011. godine, Kompanija osniva Srpsku privrednu fondaciju u nameri da poveća svoj doprinos razvoju društva ulaganjem dodatnih sredstava u oblast obrazovanja.

Od jula 2013. godine započeti projekti Srpske privredne fondacije nastavlju da se realizuju u okviru Delta Fondacije. Na ovaj način sjedinjene su aktivnosti obe Fondacije u jednu.


Misija Delta Fondacije

Misija Delta Fondacije je zadovoljavanje trajnih socijalnih, obrazovnih, kulturnih i zdravstvenih potreba društvene zajednice.

Delta Fondacija je kao svoj primarni cilj postavila kreiranje zadužbinarskih projekata, uz pomoć kojih će ostaviti trajan i kvalitetan trag u društvu i time postaviti primer u poslovnom svetu.

Delta Fondacija je od osnivanja 2007. do kraja 2022. godine realizovala 4.030 humanitarnih akcija,
u društvenu zajednicu uložila je 39,3 milion EUR, a pomoć je dobilo 764.156 stanovnika Srbije.