Delta Agrar Grupa

KONTAKT
VIDEO
Delta Agrar korporativni film
Delta Agrar Grupa

Agrar

Kompanija Delta Agrar zapošljava 1.500 radnika i posluje na na tržištima zemalja u regionu i tržištima Evropske unije, Rusije i Švajcarske.

U okviru kompanije mnogobrojni raznovrsni poslovi organizaciono su podeljeni na četiri dela: primarna poljoprivredna proizvodnja, kooperacija i otkup, agrotrgovina i distribucija i proizvodnja hrane.

U delu primarne proizvodnje Delta Agrar se bavi ratarstvom, proizvodnjom voća i povrća i stočarstvom. Proizvodnja se obavlja na sedam poljoprivrednih imanja u vlasništvu Delta Agrara, na površini od 10.300 hektara.

U oblasti berzanske trgovine i kooperacije kompanija se bavi otkupom voća i povrća, mesa i stoke, maloprodajom i obezbeđuje višegodišnje ugovaranje proizvodnje ratarskih, voćarskih i povrtarskih kultura sa primarnim proizvođačima preko pet otkupnih centara.

U oblasti agro-distribucije Delta Agrar distribuira pesticide, semena i agromehanizaciju a sve u saradnji sa vodećim svetskim proizvođačima. Kompanija trguje i žitaricama, uljaricama i mineralnim đubrivima.

Partneri Delta Agrara vodeće su svetske kompanija u svim oblastima agrobiznisa: Syngenta, Corteva, Bayer CropScience, BASF, Nufarm, Biesterfeld, DanBred, Landini, Amazone, Kuhn, Summit Agro International i drugi.

Planirani prihod od prodaje za 2023. godinu je 356,3 miliona evra.