Deltina zadužbina ISKRA obeležila godišnjicu postojanja

KONTAKT
 • Ana BrzakovićSektor za korporativne komunikacije
  Menadžer za eksterne komunikacije
  Detalji
  Tel: + 381 (0)11 201 11 64
  Fax: + 381 (0)11 201 11 46
  Pošaljite e-mail
Deltina zadužbina ISKRA obeležila godišnjicu postojanja

15. jul 2017.

Pre godinu dana Delta Holding je poklonio Gradu Kragujevcu Centar za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom „Iskra“ u Kragujevcu. Godišnjica otvaranja obeležena je nizom događaja, a jedan od važnijih je i poseta ministra za omladinu i sport u Vladi Srbije, nekad proslavljenog vaterpoliste Vanje Udovičića.

"Dali ste zadatak drugima, čestitam na rezultatima u prethodnoj godini. Objekat koji je u potpunosti prilagođen za osobe sa invaliditetom danas je ponos Kragujevca", poručio je ministar u obilasku “Iskre”.

U ovom sportskom centru u toku su pripreme reprezentacije košarke u kolicima uoči odlaska na EP koje će se od 24. jula održati u Češkoj. U narednoj godini ovde će se održati kamp mladih sa invaliditetom i brojni drugi događaji.

Do svog prvog rođendana „Iskra“ je bila domaćin nekoliko značajnih događaja, mesto svakodnevnih aktivnosti sportista sa invaliditetom iz Kragujevca i okoline, prijatan prostor za višednevni boravak svih sportista. Između ostalih, „Iskra“ je bila domaćin i članu kuće slavnih Vladimiru Vanji Grbiću, bokserskim asovima Tadiji Kačaru i Mirku Puzoviću, diplomatama i brojnim ličnostima iz javnog života.

Škola za zaštitu vida „Dragan Kovačević“ iz Beograda je dva puta organizovala jednodnevni izlet do Kragujevca za svoje učenike koji su boravili u ISKRI sa namerom da od predstojeće školske godine počne realizacija programa rekreativne nastave uz podršku resornih ministarstava.