Održivi razvoj

Zadužbine

Grupe:
VIDEO
Prva zadužbina - centar "Sunce"
Druga zadužbina - centar "Iskra"
KONTAKT
Zadužbine

Nastavljajući tradiciju zadužbinarstva u Srbiji, kompanija Delta Holding izgradila je prvu zadužbinu u Srbiji nakon 70 godina, Centar za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine sa invaliditetom, „Sunce“. Kompanija Delta predala je Gradu ovaj funkcionalni i savremeni centar na dalje korišćenje.

Centar „Sunce“, površine 2.500 m2, nalazi se u naselju Bežanijska kosa, Ismeta Mujezinovića 4a. Izgradnja centra započeta je septembra 2011, a vrednost investicije iznosi 2.300 000 EUR.

Centar je izgradjen na dva nivoa i prilagodjen svim oblicima invaliditeta. U njemu može da boravi 70 do 80 korisnika.Nastavljajući realizaciju zadužbinarskih projekata, Delta Fondacija potpisala je u skupštini grada Kragujevca, Ugovor o izgradnji druge zadužbine Delta Holdinga. Partneri na ovom projektu su grad Kragujevac i Paraolimpijska akademija „Junior“.

Inicijativa za izgradnju Centra, koji će biti od velikog značaja za razvoj sporta osoba sa invaliditetom u Srbiji, proistekla je iz decenijske saradnje paraolimpijskog kluba „Junior“ i kompanije Delta Holding.

Centar, veličine oko 500 m2, biće izgrađen u blizini spomen parka Šumarice. Početak izgradnje planiran je na proleće, a u prvom kvartalu naredne godine, ovaj savremeni objekt biće poklonjen gradu Kragujevcu. U ovom, po sadržaju i blizini sportske infrastrukture, jedinstvenom Centru, osobe za fizičkim i senzornim invaliditetom moći će da se bave sportom, rehabilituju, edukuju, odmaraju i druže, a neki će se i zaposliti.

Objekat je projektovan sa ciljem da pruži najbolje uslove za rehabilitaciju osoba sa invaliditetom i postane regionalni paraolimpijski centar.