Delta Agrar Grupa

KONTAKT
VIDEO
Delta Agrar korporativni film
Delta Agrar Grupa

Agrar i proizvodnja hrane

Kompanija Delta Agrar zapošljava 1.500 radnika i posluje na na tržištima zemalja u regionu i tržištima Evropske unije, Rusije i Švajcarske.

U okviru kompanije mnogobrojni raznovrsni poslovi organizaciono su podeljeni na četiri dela: primarna poljoprivredna proizvodnja, kooperacija i otkup, agrotrgovina i distribucija i proizvodnja hrane.

U delu primarne proizvodnje Delta Agrar se bavi ratarstvom, proizvodnjom voća i povrća, stočarstvom i ribarstvom. Proizvodnja se obavlja na pet poljoprivrednih imanja u vlasništvu Delta Agrara, na površini od 16.000 hektara.

U oblasti berzanske trgovine i kooperacije kompanija se bavi otkupom voća i povrća, mesa i stoke, maloprodajom i obezbeđuje višegodišnje ugovaranje proizvodnje ratarskih, voćarskih i povrtarskih kultura sa primarnim proizvođačima preko pet otkupnih centara.

U oblasti agro-distribucije Delta Agrar distribuira pesticide, semena i agromehanizaciju a sve u saradnji sa vodećim svetskim proizvođačima. Kompanija trguje i žitaricama, uljaricama i mineralnim đubrivima.

Proizvodnju hrane čine proizvodnja mesa i mesnih prerađevina u fabrici Yuhor u Jagodini, punjenje vode Aqua Gala u fabrici Mioni, proizvodnja testenina i brašna u Danubiusu iz Novog Sada i pakovanje i proizvodnja apetisana, muslija, cerealija i osnovnih životnih namirnica u kompaniji Fun&Fit Company u Zemunu.


Preduzeće Delta Food Moskva formirano je 2009. godine i bavi se plasmanom srpskih proizvoda, u prvom redu voća, zatim brašna, testenina, mesa i mesnih prerađevina, svim vodećim maloprodajnim lancima u Ruskoj Federaciji i Belorusiji.

Partneri Delta Agrara su vodeće svetske kompanija u svim oblastima agrobiznisa: Syngenta, Pioneer, Bayer CropScience, BASF, Nufarm, Biesterfeld, DanBred, Landini, Amazone, Kuhn, Summit Agro International i drugi.

Planirani prihod od prodaje za 2017. godinu je 313 miliona evra.